Nytt smink.

Hallihallå!

Jag har köpt mig lite nytt härligt smink, bl.a Hightech lighter från Make up store, den är verkligen att rekomendera, sjukt bra. Köpte även lite nya ögonskuggor av märkte MKY, från lindex, billigt, och faktiskt riktigt bra, spec för att vara i den prisklassen. (39.59 kr/st)

På sminkningarna som kommer nu så har jag använt mig av både min Hightech lighter, som funkar ungefär som en primer, den förstärker ögonskuggorna och gör dom mer skimrande, och av MKY's skuggor. Hoppas ni gillar de!



Orange.



Black.

Har ni frågor eller vill ha tutorials eller nåt på dessa sminkningar så säg bara till! :)

// Kakan

SUPERGIRL


Hejsan Hejsan, Alexandra här, med min och Karins hypade (eller det är bara vi två som hypar"
Supergirl sminkning som vi gjorde när vi träffades i veckan.
Det började bara med att jag hittade en uråldrig super grön skugga från hm, jag skulle pröva lite, och så blev det en riktigt cool supergirl. Nu är både Karin och Jag riktigt sugna på halloween fest!


Min Supergirl'


med mobilkamera




Karins version





Hope you enjoy!

btw, både jag och Karin är lätt beredda att sminka folk till superheros med, bara vi får klä ut oss till våra supergirls nångång ;)

Birdie.

Hallihallå!

Jag och Alex lekte lite med smink igår och hittade lite olika vi tyckte va häftiga.
Här är en sminkning jag gjorde, blev riktigt nöjd faktiskt. Hoppas ni tycker om den också!




Birdie.




Vill ni ha tutorial på denna så säg bara till, fixar det en dag då jag har tid isf! :)

// Kakan

Mermaid

woop, hej igen, jag slänger upp en bild på min andra spontana sminkning, Mermaid
den bara blev till, och blev rätt cool faktiskt





Hope you enjoy!


psst, jag och Karin har super coola superhero sminkningar på gång

Babydoll


Hejsan Hejsan, Alexandra här.
I brist på annat att göra, tänkte jag att jag kunde bidra med några fler sminkningar till bloggen
min första sminkning är babydoll, en rosa/blå/lila sminkning inspirerad av en av Make up store tidigare kollektioner.
Man behöver inte alls göra som jag, och dra ut skuggorna så långt ut från ögat, utan det är personligt val från min sida, som passar min ögon form allra bäst.





Hope you enjoy!

Lägger upp min Mermaid sminkning sen

"Lektion"

Hallihallå!

På förfrågan från en fin vän så ska jag beskriva hur jag gjort några av mina sminkningar, som jag lagt upp här på bloggen.

Vi börjar med Höst sminkningen.

*lägg en naturvit skimrande skugga under ögonbrynet ner till ögonlocket, och även längst in i ögonvrån.
*ta en mörkröd el. liknande ögonskugga och lägg ett ganska tjockt streck från en bit ifrån ögonvrån och utåt.
*Sedan tar du en brons/rostfärgad/guldig eller liknande färg som du lägger precis efter den naturfärgade till ungefär mitten på ögat, eller längre om du så vill.
*lägg sedan en mörkgrön skugga på resten av ögonlocket, och så långt upp och ut som du tycker passar på just dig.
vill du kan du även fixa till lite genom att ta en brun eller naturfärgad och lägga lite runt det gröna, och jämna till kontrasterna.

Sedan är det bara att måla på eyeliner, glitter och mascara så som du tycker passar bäst, prova dig fram tills du tycker att du hittar något som du tycker om. Ett tips är att försöka få det så att de övre sträcker med eyelinern inte går neråt, utan uppåt, det "lyfter" ögat lite, ser större och piggare ut.




Blue Shimmer.

*lägg en riktigt vit skimrande ögonskugga under ögonbrynet hela vägen ner till ögonlocket, och även längst in i ögonvrån.
*Börja med att övergå från den vita till en ljusblå.
*Fortsätt efter den ljusblå med en snäppet mörkare, och sedan tar du ytterligare en mörkare blå från mitten ungeäfr och längst ut, sudda ut alla kontraster så att övergångarna blir snygga, och gör inte för stora hopp i färgerna. Lägg skuggorna långt upp och långt ut mot ögonbrynet, och gör det "triangelformat" längst ut, så att det blir spetsigt.

Under ögat gör du samma ordning med färgerna, försök att inte göra det för tjockt bara, lagom är bäst! Gör även detta ganska långt ut förbi ögat, men inte riktigt lika långt som på ovansidan. Om det kommit ögonskugga som gör att det gåt ihop med vartannat så ta en tops och ta bort så det blir en "lucka" emellan (se bild).
*Ta din eyeliner och lägg först längst fransraden, tänk på att de ska synas, så gör inte för tunt sträck, men heller inte för tjockt. följ sedan kanten på ögonskuggan ända upp till brynet. Där nere börjar du lite innanför "yttre ögonvrån" och följer ögonskuggan tills det tar stopp.
*sista finishen är att du tar en glitter eyeliner och "ringar" in all blå ögonskugga, det kan dock bli lika snyggt utan, det beror helt på vad man tycker! och gärna en vit kajalpenna på nedre franskanten.

Blue Shimmer.

Det får vara allt för ikväll, kommentera och säg vad ni tyckte om min "lektion" eller vad man ska säga, så jag vet om det funkar eller inte! Förövrigt använder jag mig för tillfället av en Viva La Diva palett. Inte världens bästa, men fina färger :)

Om ni vill ha förklaring till någon av dom andra sminkningarna så hör av er, så fixar jag det en annan kväll.

// Kakan






Funfunfun.

Hallihallå!

Kunde inte motstå att göra ännu mer sminkningar ikväll.
Här kommer resultaten, och precis som tidigare, fråga gärna om ni vill veta nåt hur jag gjort osv :)

// Kakan


Mix av färger.


Blue shimmer.

Höst och Lila.

Hallihallå!

Hade inte så mycket att underhålla mig med idag, så jag provade mig på att göra två sminkningar jag inte gjort förut, blev ganska nöjd.
Lämna en kommentar och säg vad ni tycker!


Båda sminkningarna.


Höst.


Höst.


Lila/rosa.


Lila/rosa.

Om ni har frågor eller något så bara fråga på!

// Kakan

min scen make up


Hejsan, Alexandra/Alex här som tänkte våga mig på mitt första blogg inlägg
Tänkte att jag kunde slänga upp en bild på en av mina mer speciella sminkningar, som jag hade inför en spelning med bandet. För mig är sminkningen i sig, inte speciellt shockerande eller extrem, den liknar på många sätt min vanliga vardagssminkning, (då jag alltid använder lösögonfransar) men det är väl just, kontrasten mellan färgerna som skiljer sig,eftersom sminket måste synas i från scenen.

Hope you enjoy!
/Alex






Balbild.

Hallihallå!

Kakan här ikväll igen, tänkte att jag kunde lägga upp någon bild på sminkningen jag hade på min bal eller så, eftersom jag inte orkat exprimentera med smink idag pga sjukdom.



Syns kanske inte så väl, men jag har börjat med att highlighta under ögonbrynen och hela ögonlocket, sen tagit starkare ljus skugga innerst vid ögat, mörkgrön längst ut och en guldaktig i mitten, som jag mattat ner färgen på med hjälp av det gröna, sedan lagt på eyeliner. Och eftersom det var bal så var lösfransarna ett måste!

Ny blogg!

Hallihallå!

Kakan som skriver nu, har precis öppnat bloggen, så den är väl inte nåt mästerverk eller liknande än, men det kommer det kommer, hoppas vi!
Jag och min kära vän Alex är två tjejer från smålands djupa skogar som tycker mycket om smink osv, så det är det vi kommer berätta om här, och lägga upp bilder på sminkningar vi blir nöjda med!
Hoppas att det uppskattas.

Här kommer smakprov på leopardsminkning gjord av mig :)

Längesen jag gjorde den. Kan förhoppningsvis förbättra den när jag skaffat en bättre palett.

Längesen den gjordes, och kan förhopningsvis göra den bättre när jag fått mina händer på en bättre palett.

Det var allt för ikväll // Kakan

Välkommen till min nya blogg!


bloglovin